Omdat een vastgoed makelaar veel kennis heeft van de huizenmarkt, kan hij goed advies geven. Bij de verkoop van een huis, zal de vastgoed makelaar eerst het huis van onder tot boven bekijken en vervolgens een taxatierapport opstellen. Daarmee heb je een richtlijn voor de vraagprijs van het huis. Wanneer de vastgoed makelaar de woning voor je verkoopt, dan zijn hier wel kosten aan verbonden. Dit heet de makelaarscourtage en dit is iets anders dan ´kosten koper´. Dat laatste zijn kosten die overdrachtsbelasting (6%) aan de overheid en de notariskosten betreffen. Het zijn dus geen extra kosten die aan de vastgoed makelaar betaald moeten worden. Ook bij de aanschaf van een huis, kan een vastgoed makelaar van dienst zijn. Hij onderhandelt over de prijs en stelt uiteindelijk het koopcontract op. Zelfs voor huurwoningen in de particuliere sector, kan een vastgoed makelaar worden ingeschakeld. De verhuurder bepaalt uiteindelijk of de vastgoed makelaar de verantwoording krijgt omtrent roerende goederen, zoals stoffering en (gebruiks)apparatuur, of dat hij dat zelf regelt.

Investeren in vastgoed

Het ligt misschien niet voor de hand, maar het is mogelijk om te investeren in vastgoed. Ook in tijden van economische recessie rendeert vastgoed. Investeren in vastgoed is namelijk zo goed als inflatiebestendig. Bij het investeren in vastgoed kun je er voor kiezen om zelf in het huis te gaan wonen of om het te verhuren. Het is ook mogelijk om te investeren in grond in combinatie met vastgoed. Zowel in Nederland als in het buitenland is dat een steeds groter groeiende markt. Op een kavel of perceel kan gebouwd worden en de huizen kunnen vervolgens verhuurd worden. Dat levert een aardig bedrag op jaarbasis op. Vaak worden huizen in het buitenland verhuurd aan vakantiegangers. Alle administratieve zaken worden dan door een makelaar verzorgd. Door te investeren in vastgoed, ben je verzekerd van een aardig appeltje voor de dorst.

Vastgoed advies

Het advies van een vastgoed makelaar kan goud waard zijn. Wanneer een makelaar het advies geeft dat een huis te duur wordt aangeboden, is dat niet zomaar. Vanuit zijn vastgoed expertise weet hij vaak meer. Het dak is bijvoorbeeld niet in goede staat, er mankeert wat aan het leidingwerk of het huis heeft een nieuwe riolering nodig. Naast vastgoed advies kan de makelaar ook advies over de hypotheek geven. Vastgoed advies beperkt zich overigens niet tot de particuliere sector. Ook de bemiddeling van commercieel vastgoed zoals de verkoop en verhuur van winkels en kantoorpanden, behoort tot het takenpakket.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@bogonline.nl
 • +31 (0)84 8778572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Groot nationaal netwerk
 • Altijd een 1ste oriĆ«nterend adviesgesprek, gratis en vrijblijvend
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie