Een vastgoed makelaar heeft veel kennis van de huizenmarkt en kan u daardoor een goed advies geven. De vastgoed makelaar zal bij de verkoop van een huis eerst het huis van onder tot boven bekijken en vervolgens een taxatierapport opstellen. Hiermee krijgt u een richtlijn voor de vraagprijs van het huis. Verkoopt de vastgoed makelaar uw woning, dan zijn hier natuurlijk wel kosten aan verbonden. Dit wordt de makelaarscourtage genoemd en is iets anders dan 'kosten koper'. Kosten koper zijn namelijk de kosten die overdrachtsbelasting (6%) aan de overheid en de notariskosten betreffen. Het zijn dus geen extra kosten die aan de makelaar betaald moeten worden.

Een vastgoed makelaar kan ook bij de aanschaf van een huis goed van dienst zijn. Hij onderhandelt bijvoorbeeld over de prijs en stelt uiteindelijk het koopcontract op. Ook voor huurwoningen in de particuliere sector kan een vastgoed makelaar worden ingeschakeld. Uiteindelijk bepaalt de verhuurder of de vastgoed makelaar verantwoording krijgt omtrent roerende goederen (zoals apparatuur en stoffering) of dat hij dat zelf regelt.

Investeren in vastgoed

Het is ook mogelijk om te investeren in vastgoed. Investeren in vastgoed is zo goed als inflatiebestendig en daardoor rendeert vastgoed ook in tijden van economische recessie. Investeert u in vastgoed, dan kunt u er voor kiezen om zelf in het huis te gaan wonen of het huis te verhuren. Ook investeren in grond in combinatie met vastgoed is mogelijk. Op een perceel of kavel kan gebouwd worden en die huizen kunnen vervolgens worden verhuurd. Dit levert op jaarbasis een aardig bedrag op. Huizen in het buitenland worden vaak verhuurd aan vakantiegangers. De makelaar verzorgt alle administratieve zaken. Door te investeren in vastgoed, bent u verzekerd van een aardig appeltje voor de dorst.

Advies

Het advies van een makelaar kan goud waard zijn. De vastgoed makelaar weet vanuit zijn vastgoed expertise vaak meer. Geeft de makelaar het advies dat een huis te duur wordt aangeboden, dan is dat niet zomaar. Er mankeert bijvoorbeeld iets aan het leidingwerk, het dak is niet in goede staat of het huis heeft een nieuwe riolering nodig. De makelaar kan naast vastgoed advies ook advies over de hypotheek geven. Overigens beperkt vastgoed advies zich niet tot de particuliere sector. Ook de bemiddeling van commercieel vastgoed, zoals de verkoop en verhuur van kantoorpanden en winkels, behoort tot het takenpakket.

 • Vragen

  We helpen u graag verder
 • Stuur een e-mail

  info@bogonline.nl
 • +31 (0)84 8778572

  09:00 - 17:00
 • Formulier

  Vul ons contactformulier in!
 • Groot nationaal netwerk
 • Altijd een 1ste oriĆ«nterend adviesgesprek, gratis en vrijblijvend
 • Uiterlijk binnen 12 uur reactie